Igényes és minőségi közterületi játszótér

Sokszor járok a Városliget felé, ahol különböző felújítási, renoválási, parképítési munkálatok zajlanak éppen. A Liget Budapest Projekt keretein belül felhúzták a Nagyjátszóteret, melynek a legikonikusabb darabja egy különleges fém léghajó, mely már messziről is odavonz minden tekintetet. Közelről pedig egy impozáns játszóvárat találunk, mely szinte olyan, mint egy ékszer, egy Pandora charm felnagyított mása.

Az ilyen különlegesebb közterületi játszótér típusoknak is meg kell felelni különböző EU-s előírásoknak, ahogy az összes többi lakótelepekhez tartozó parkokban álló közterületi játszótereknek is. Ma már nem fából és betonból készülnek a közterületi játszótéri elemek, hanem különböző méretbeli, anyagbeli előírásoknak megfelelően. Ilyenek mondjuk a lekerekített élek, az acél és műanyag anyaghasználat is.

Egy hagyományos közterületi játszótér rendelkezik várral, hintával, csúszdával, de újabban olyan modern eszközöket is felvonultatnak ezeken a helyeken, melyek készségfejlesztésben is élen járnak.